Фирма“СТРОНГ- ЕС” EООД е регистрирана през 2002год. и е член на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (Н А Ф Т С О). Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана  Фирма "СТРОНГ - ЕС" EООД е сертифицирана по стандарти ISO 9001:2015, ISO 27000:2013, OHSAS 18001:2007, ISO 18788:2015.

Предметът на дейност на фирма “СТРОНГ- ЕС” EООД включва:

  • Сигнално охранителна дейност (СОД)
  • Физическа охрана на обекти
  • Видеонаблюдение
  • Пожароизвестяване
  • Централизирано видеонаблюдение

Фирмата притежава лицензи за всички видове охранителна дейност, както и за изграждане и използване на обособена далекосъобщителна мрежа (PMR) на територията на цялата страна.

                                                                    

                                  

                                                                                                                                                                                              

Проект: „Постигане на устойчива заетост, чрез разкриване на нови работни места в „СТРОНГ-ЕС” ЕООД”.

Обща стойност на проекта: 390 002.56 лева

Безвъзмедна финансова помощ: 100 %, от които
85% от Европейския социален фонд и 15% национално финансиране.


 

Обикновено, когато се заговори за охрана на частни домове и обществени обекти в съзнанието на хората изникват веднага СОТ, СОД и видеонаблюдение. Доста често двете абревиатури СОТ И СОД се бъркат и това е напълно разбираемо, тъй като и двете са част от една взаимосвързана дейност. Всъщност под СОТ се разбира сигнално - охранителна техника, която включва всички системи за контрол на достъп, алармени системи, техника за видеонаблюдение и пожароизвестяване и още редица други технически средства, с помощта на които се извършва охраната на обектите. Цялата тази техника обаче, колкото и да е добра едва ли сама по себе си ще спре някой, който е решил да влезе в дома или търговското ви помещение, ако няма кой да го спре. Точно тук се намесва и сигнално - охранителната дейност.

СОД или сигнално - охранителна дейност се осъществява от екипи професионално обучени патрули, които реагират на подадения сигнал от СОТ и пристигат на мястото на сигнала до няколко минути.

Сигнално - охранителна дейност може да бъде извършвана както от частни охранителни фирми, така и от органите на МВР.

Екипите извършващи сигнално - охранителна дейност охраняват и обекти, които не са свързани със системи за контрол на достъп. Предполагам всички сте виждали залепени стикери на помещения и частни домове, които известяват, че обекта се охранява от СОД.

Специализираните патрулни екипи са от голяма помощ не само в градовете, но и в малките населени места, тъй като осигуряват денонощна охрана на селата, като извършват регулярни посещения.

Да опазим дома и имуществото си е важно за всеки от нас. Всеки притежава в дома си вещи, за които се е трудил упорито и които са му скъпи. За да опазим ценностите си от посегателства обаче понякога се оказва непосилно за нас. С помощта на сигнално - охранителната техника и с бързата реакция на патрулите на СОД това вече е възможно.В момента има много охранителни фирми, които предлагат различни услуги свързани с охраната на физически лица и обекти. Най-популярния начин за опазване на търговски обекти и стоките в тях е безспорно СОТ или сигнално-охранителната техника. Цената му е достъпна и поносима, но също така услугата е ефективна и „наблюдението“ на обекта се извършва 24 часа в денонощието. По този начин се спестяват немалки суми за поддържането на персонал, който да охранява през цялото това време на смени.

На какво трябва да обърнем внимание, когато сме решили да се спрем на конкретна фирма предлагаща СОТ?

На този въпрос може да се намерят различни отговори, но в тази статия ще се спрем на може би най-важните обстоятелства и фактори, които трябва да съобразите при избора си. На първо място трябва да се допитате до фирма предлагаща тази услуга дали помещението, което сте решили, че трябва да се охранява от тях е приемливо според техните изисквания. Възможно е помещения, които не са добре укрепени (временни постройки и нестабилни такива) да не отговарят на тях. При указания от охранителната фирма за преустройство или належащи промени в помещенията е добре да се вслушате в тях ако искате обектът ви да се охранява пълноценно.

Вторият важен фактор при избора ви на фирма за СОТ е нейното местоположение и обсега и на действие. Желателно е тя да има и други охранявани обекти във вашия район, за да сте сигурни, че имат постоянно присъствие на свои екипи в него и ще действат с нужната бързина, когато се наложи.

Третото обстоятелство, на което трябва да обърнете внимание при подбора на фирма за охрана е самият договор, който се сключва между вас и нея. При някои от тях в клаузите им включени в договорите те могат да се освобождават от всякакви отговорности и задължения към вас. Обърнете внимание на факта, че повечето от тях поемат ангажимент при кражба само върху стойността на абонаментната ви такса за една година, независимо на колко се оценява охраняваното имущество, така че не пропускайте да му направите нужната застраховка. За да избегнете подобни неуредици е нужно всички договори, които се сключват с каквито и да било фирми, от които зависи ваше имущество и ценности да се изпипват максимално добре, за да не се окажете в един момент в омагьосан кръг, в който губещите сте вие.

Когато имаме фирма, която се намира на голяма площ и искаме да й осигурим защита от кражби, повреда на имуществото и опазване на собствеността е добре да помислим за охрана. За целта трябва да се обърнем към надеждна компания, която е в състояние да отговори на нашите изисквания. Това означава да се подберат такива охранители, които са много добре подготвени и обучени, за опазването на дадения обект и да ни подсигурят сигурност, спокойствие и защита.

Фирмите, които предлагат защита на имуществото, разполагат с персонал, който със своите качества и умения е в състояние да осигури надеждно опазване на всеки обект независимо какъв е той. Когато се налага или по наше желание може да си наемем и въоръжена охрана. Така за сигурността на обекта ще се погрижат много добре обучени за този вид дейност охранители, със специална подготовка по стрелба.

От съществено значение, когато търсим охранителна фирма е също така и коректността, за да можем да сме спокойни за нашето имущество. Всички фирми, които се занимават с тази дейност отделят огромно значение на подбора на персонал, който е детайлно анализиран в професионалната си сфера години назад. Друго основно изискване е дискретността, независимо за какви услуги ни трябва такава фирма. Съгласуваната информация между клиента и компанията е конфиденциална с цел изграждането на перфектната охранителна дейност.

Друг основен момент в подбора на охранителна фирма, но не и на последно място са цените, за това трябва да подберем такава, която работи с разумен ценоразпис. Трябва да се запознаем добре с различните оферти, които предлагат за съответните си дейности и да изберем най-доброто като услуга, от която имаме нужда и естествено като цена. Много от фирмите предлагат услугите си и на разсрочено плащане, което е добре, когато в момента имаме други плащания и не разполагаме с цялата сума накуп. Когато става въпрос за охрана, не трябва да се колебаем, а да се доверим на професионалисти, за да запазим имуществото си и всичко ценно, което притежаваме.

Има няколко начина за охрана, на които може да се спрете, когато става въпрос за дома ви, но кой точно ще подберете е лично ваше решение, което зависи от предубежденията ви и предимствата, които смятате, че има някой от тях. Опазването на имуществото ви е от основно значение за вас, защото всеки знае как го е придобил и колко усилия му е струвало това. Може да се доверите на техниката (СОТ - сигнално-охранителна техника), на човешкия ресурс (охранители) или пък на обучено животно (в тази статия ще обърнем повече внимание на добре обучените кучета, които опазват имоти и вещи). Ако сте любители на животните и главно кучетата значи е възможно да предпочетете неговото присъствие в дома ви и да сте сигурни, че то ще ви е вярно и никога няма да ви подведе в „службата“ си при вас.

Кучето е верен пазач и се използва за охрана от древни времена. Неговото обоняние и невероятен слух го правят идеален пазач за вашия дом, защото освен, че ще чуе или надуши недоброжелателите на момента, то също така ще реагира на евентуални набези от тяхна страна. Кучетата са много и различни породи като някои от тях са дребнички, а други едри, но за пазачи обикновено се избират по-едрите, защото с внушителния си вид плашат всеки, който е нежелан в къщата (дома). Лаенето и острите им зъби могат да разколебаят почти всеки хладнокръвен крадец (обирджия) и за предпочитане са някои породи кучета, които лесно се подават на дресировка и изпълняват с лекота задълженията си на пазачи на дома.

Ако решите да се спрете на куче за охрана на дома си е добре да се доверите на професионалисти, които могат и ще го обучат перфектно, за да ви служи то дълги години. От ваша страна се изисква само малко внимание, нужната му храна и естествено повече грижи за неговото добро състояние, което ще гарантира дълголетието му.